Profesionalni nasveti

→ Mobil: 386 (0)41 627 123, jersic.stane@gmail.com

Nasveti za pripravo na snemanje:

Postavitev rok

Bast Studio Nasveti foto - Postavitev rok

Postavitev in drža telesa

Bast Studio Nasveti foto - Postavitev 1

BAST Skupinski Feature Image Logo 3

Oblačila

Oblečete lahko kar vam je ljubo, obstajajo pa določena oblačila, ki deluje na fotografiji bolje kot druga. Vzorci in teksti so običajno moteči, močnejši kot so, bolj prevladujejo. To pa ne pomeni, da so vzorčasta in s teksti opremljena oblačila neprimerna, če v sebi nosijo jasen kontekst, so odlična.

Bast Studio Nasveti foto - Oblacila

Priporočamo srednje ali temnejše tone kot so to vse vrste temno sive, modre, vinsko rdeče, vijoličaste ali rjave. Dekleta in ženske lahko nosijo krila ali obleke, vendar pa so za sproščene poze hlače primernejše. Značilnost oranžne, turkizno zelene, nebesno modre, vse vrste zelene (izjema globoka gozdno zelena), močne roza barve pa so, da se ne ujemajo z okoljem, posebej tam kjer je veliko zelenih površin – so pa primerne za ostale lokacije.

Imejte v mislih, da svetlejše barve (posebej bela), oprijete majčke, horizontalne linije ponavadi poudarijo močnejšo postavo in če ne želite izpostaviti vaših rok, si raje nadenite oblačila z dolgimi rokavi. Temnejše barve, ohlapna oblačila in vertikalne linije vizualno zožujejo postavo.

Frizura

Zanesljivo fotografi sovražijo retušo posameznih las, ki štrlijo vsepovsod, prav tako niso naklonjeni vtisu slamnate pričeske,  dolgočasna simetrija ni zaželjena, enako, pretirana razmršenost ali pa površno postavljeni prameni preko oči. Kaj je torej tisto kar fotografska kamera ljubi? Čudovit, jasen in profesionalen portret.

Nekaj koristnih nasvetov za oblikovanje pričeske pred fotografskim snemanjem:

Pričeska, lasje naj bodo oblikovani tako, da so del stila osebnosti in podpirajo sporočilnost, npr. poslovni, glamurozni, sproščen, predporočni, poročni portret, itd. Predstavniki močnejšega spola so do svojega videza načeloma manj zahtevni, kljub temu pa je nujno, da se jim pred snemanjem lasje sodobno uredijo, oziroma se jih predhodno spomne, da je za snemanje nujno, da poskrbijo za sveže obrit in urejen videz. Več … → Kliknite tu

Ličenje

Če se ličite sami, si naredite običajen make-up in ne pretiravajte, bližnji posnetki bodo poudarili premočno mascaro ali temno šminko. Izberite srednjo moč črtal, senčenja in šminke, ki so za odtenek ali dva temnejši od vašega tena. To bo pudarilo vaš obraz na nežen način in brez pretirano poudarjenega make-upa.

Izogibajte se premočnim pudrom, svetlečim in temnim senčilom ali svetlikajočim glossom, preveč sijaja bo odvrnilo pozornost od vašega obraza. Priporočljivo pa je zakriti manjše nepravilnosti kot so mozolji, brazgotinice, podočnjaki.

Fino je, da ste čim bolj pristni in če se običajno ne ličite, da tudi pred fotografiranjem ohranite svoj prvenstveni stil. tako, da boste naravno lepi in bodo ljudje dobili o vas pravilen vtis kot ga tudi splošno dajete. Če pri ličenju niste najbolj spretni pa je vsekakor priporočljivo, da ličenje prepustite strokovnjakom.

Video: kako poteka profesionalno fotografsko portretiranje?

Primer stilske ureditve in ličenja

22  IMG_1836-BAST Studio - Laura RESNO 5

Sprostitev

Vzemite si čas zase, naspite se, ne ponočujte pred snemanje, odpravite se v naravo, vsega ne jemljite preveč zares in na fotografskem snemanju, preprosto … Uživajte!

This slideshow requires JavaScript.

→ Mobil: 386 (0)41 627 123, jersic.stane@gmail.com

Povezava do Bast galerije fotografij: tukaj

PROFESIONALNA FOTOGRAFIJA, VIDEO IN PREDSTAVITVE

%d bloggers like this: